Sfaturi pentru controlul vezicii urinare la femei

Incontinența urinară poate fi o afecțiune perturbatoare și jenantă, dar este surprinzător de frecventă. Senior Planet a raportat că aproape 30% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani se luptă cu controlul vezicii urinare, majoritatea fiind femei. Cu toate acestea, există o mulțime de resurse de îngrijire pentru a vă ajuta să înțelegeți incontinența persoanei dragi și să știți cum să o ajutați.

Este recomandat ca o femeie mai în vârstă să consulte un medic despre scurgerile urinare dacă îi afectează negativ viața. Câteva cazuri sporadice de incontinență pot să nu fie o problemă, dar este bine să acordați atenție frecvenței nevoii de a urina. Dacă frecventa a crescut considerabil, iar seniorul nu poate rezista până ajunge la baie sau simte că vezica nu este complet goală după o vizită la toaletă, luați în considerare contactarea unui medic specialist.

Există mai multe tipuri de specialiști care pot ajuta, inclusiv urologi, uro-ginecologi și geriatri. Urologii au o înțelegere profundă a tulburărilor urinare, iar uro-ginecologii sunt ginecologi cu pregătire specială legată de funcția urinară. Geriatrii se ocupă în mod special de problemele de sănătate care afectează persoanele în vârstă. De obicei există două forme comune de tratament: exercițiile fizice și medicamentele.

BestM vine in ajutorul persoanelor a căror viață este schimbată din pricina unor astfel de probleme propunând o soluție suplimentară: Tena Pants – chilot de unică folosință, realizat din materiale superabsorbante și care se potrivește delicat pe orice siluetă. Nu atrage atenția, oferă confort și previne umezeala nedorită.

Iată exercitiul pe care îl puteți face pentru întărirea mușchilor pelvieni

Așezați-vă sau rămâneți nemișcat în picioare și încordați mușchii pelvisului de câteva ori. Nu vă eliberați complet mușchii între încordări. Relaxați-vă restul mușchilor și respirați adânc pentru a ajuta la dispariția senzației de urinare. Mergeți încet până la baie, dacă de fapt trebuie să urinați. Dacă nu, continuați exercițiul până când a trecut de tot senzația.

Dieta alimentară și stilul de viață sănătos pot preveni incontinența urinară

Există anumite alimente care pot irita vezica urinară, agravând incontinența. Acestea includ cafeina, tutunul, alcoolul, ciocolata, îndulcitorii artificiali și citricele.

Încercați să evitați aceste alimente și nu renunțați la o viață activă!

Mișcați-vă, socializați, râdeți cu poftă și bucurați-vă cu toată ființa fără să vă gândiți mereu la bariere!