Incontinența urinară la adulți

Incontinența urinară este un termen care include toate scurgerile involuntare de urină. Există mai multe tipuri ale acestei afecțiuni, de exemplu incontinența urinară de stres, incontinența urinară combinată, incontinența urinară imperioasă și altele.

Cauzele incontinenței diferă la bărbați, femei, persoane în vârstă și copii. Și cantitatea scurgerilor involuntare de urină diferă. Un medic poate stabili un diagnostic mai precis pe baza tipului de incontinență, frecvenței și severității. Așadar, dacă vă confruntați cu scurgeri de urină, o „vezică urinară slabă” sau alte probleme ale vezicii urinare, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Diferitele tipuri de incontinență la adulți

Incontinența urinară de stres reprezintă scurgerea de urină ca urmare a unui efort fizic, de exemplu tuse, strănut sau râs. Este tipul cel mai des întâlnit la femei, dar rar la bărbați.
Incontinența urinară imperioasă este legată de nevoia urgentă de a urina. Cantitatea de scurgeri variază, de la câteva picături ocazionale până la golirea completă a vezicii urinare. Acest tip de incontinență poate avea cauze diferite, cum ar fi o prostată mărită, o infecție a tractului urinar sau pur și simplu ingerarea unei cantități prea mari de lichide. De aceea, un diagnostic exact este foarte important pentru a urma tratamentul corect.
Incontinența urinară combinată este o combinație între incontinența urinară de stres și incontinența urinară imperioasă. Astfel, scurgerile pot fi asociate atât nevoii de a urina, cât și eforturilor fizice.
Incontinența urinară din prea plin apare atunci când vezica urinară nu se poate goli complet și se umple treptat cu urina rămasă. Cauza cea mai frecventă a acestui tip de incontinență este o obstrucționare a uretrei, de exemplu din cauza unei prostate mărite. Cauza poate fi și un mușchi al vezicii care nu se poate contracta pentru a goli vezica urinară, lucru întâlnit, de exemplu, în neuropatia diabetică.
Tulburarea neurologică a vezicii urinare este cauzată de afecțiunile de la nivelul creierului, coloanei vertebrale sau nervilor. Tulburarea neurologică a vezicii urinare poate afecta pacienții care suferă de leziuni cauzate de traume, atac cerebral, scleroză multiplă și boala Parkinson.
Scurgerea post-micțiune înseamnă pierderea involuntară de urină imediat după eliminarea urinei. Acest lucru se petrece în cazul în care, după urinare, mai rămâne urină pe uretră. Problema se întâlnește mai des în cazul bărbaților și uneori poate fi evitată prin apăsarea în zona perineului pentru evacuarea urinei rămase. Pot fi afectate și femeile care au mușchiul de susținere a uretrei slăbit.
Incontinența urinară funcțională înseamnă imposibilitatea de a ajunge la toaletă în timp util din cauza unei imobilități. Incontinența urinară funcțională poate fi cauzată de probleme de vedere, dizabilități cognitive și mobilitate redusă.
Puteți gestiona simptomele incontinenței cu produsul potrivit. Vizitați pagina noastră de produse.


Sursă: www.tena.ro