TEMPERATURA CORPULUI – UN INDICATOR VITAL PENTRU SĂNĂTATEA FIECĂRUIA
De ce trebuie măsurată temperatura corpului ?
Din punct de vedere medical, masurarea temperaturii corpului are o importanta enorma, deoarece multe boli sunt insotite de schimbari ale temperaturii corpului. Astfel, aceste boli pot fi monitorizate masurand temperatura corpului iar eficacitatea tratamentului inceput poate fi evaluta de catre doctor. Alaturi de puls, presiunea sangelui si respiratie, temperatura corpului este considerata un semn vital. Aceste semne sunt masurabile si indica daca functiile importante ale corpului sunt in regula si arata nivelul de sanatate al persoanei. Ca regula, temperatura corpului este masurata in grade Celsius (°C) sau grade Fahrenheit. Orice deviatie de la valorile normale simbolizeaza o schimbare in corp, care este de obicei insotita de simptome uzuale cum ar fi dureri de cap, tuse, etc.
Acele persoane cu cresteri sau scaderi ale temperaturii corpului, febra, spasme musculare, tremurat etc., au nevoie de ingrijire competenta si observare atenta, inclusiv inregistrarea valorilor pentru referinte ulterioare. Este importanta cosultarea doctorului odata cu modificarea unui semn vital.
Febra este o reactie a organismului la un agent infectios (virus, bacterie, parazit), reprezentand de fapt mecanismul de aparare al organismului la agresiunea infectioasa (lupta dintre agentul infectios si anticorpii de aparare produsi de organism pentru a-l neutraliza). Febra se defineste ca o crestere a temperaturii corpului peste valoarea normala de 37,7°C.
Prin urmare, usor, rapid si la indemana, verificați-vă temperatura cu termometrele digitale Healthy Line.
Sfaturi si recomandari
Metoda rectală – Este cea mai sigură metodă, cu cele mai corecte valori de temperatură măsurate. Măsurarea temperaturii este obţinută prin introducerea termometrului în rect.
Valorile normale de temperatură sunt cuprinse între 36,2°C şi 37,7°C
Metoda orală – Măsurarea temperaturii se face prin poziţionarea termometrului sub limbă.
Metoda axilară (sub braţ) – Măsurarea constă în poziţionarea termometrului sub axilă, acoperirea şi presarea acestuia cu braţul, pentru a-l feri de temperatura din mediul ambiant. Este o metodă utilizată pentru măsurarea temperaturii la suprafaţa corpului, practicată şi în spitale.
Metoda este de succes într-o măsură limitată, iar dezavantajul este că timpul de măsurare este mai mare.
Măsurarea cu termometrul de ureche – Aceasta este o metodă de măsurare la suprafață. Termometrul de ureche utilizează o tehnologie avansată în infraroșu pentru măsurarea energiei radiate de corpul uman. Această energie este colectată prin lentile şi convertită în valori ale temperaturii. Măsurătorile se efectuează prin poziționarea termometrului în canalul urechii iar valoarea de temperatură dată de timpan este afișată în cateva secunde.
Trebuie avut în vedere că, la sugari, valorile măsurate sunt mai mici în comparație cu cele obținute prin metoda rectală.
In consecință: folosiți cu încredere termometrele digitale Healthy Line și obtineți valori rapide și extrem de precise pentru măsurătorile efectuate.