6 întrebări frecvente privind biberoanele

Alegerea celui mai bun biberon pentru copilul dumneavoastră poate fi copleșitoare. Află tot ceea ce trebuie să știi despre selectarea recipientului potrivit.

Oare cum să aleg biberonul?

„Nu veți ști ce îi va plăcea copilului dumneavoastră până nu îl va încerca”, spune Hollie Schultz, mama a trei copii și fondatoarea BabyGizmo.com, un site de revizuire a produselor. Deci, întrebați-vă prietenele mămici pentru a obține trei sugestii. Apoi „cumpărați câte unul din fiecare și faceți-vă propriile teste”, sugerează Schultz. Nou-născuții mănâncă doar câteva zeci de grame la o masă, dar bebelușii își măresc repede portia de mâncare, așa că dacă alegeți direct sticlele mai mari, puteți economisi bani. Nu sunteti hotărâtă cu ce tip de biberon/sticlă să începeți? „Cel mai bine este să achiziționați sticle cu funcții care reduc la minimum bulele de aer, cum ar fi inserții, guri de aerisire sau un vârf înclinat, pentru că este posibil să trebuiască să le cumpărați mai târziu dacă bebelușul se dovedește a avea colici”, spune Jennifer Shu, MD , medic pediatru din Atlanta și coautor al programului Heading Home With Your Newborn.
Dacă acesta este al doilea copil al tău, cel mai bine este să cumperi sticle noi pentru el, spune Erika Landau, MD, medic pediatru în New York și coautor al The Essential Guide to First’s Baby Year. Cele mai vechi și uzate ar putea să nu îndeplinească standardele actuale de siguranță sau de mediu. Și cumpără întotdeauna tetine noi!

BestM vă oferă biberoane, tetine și alte accesorii marca Bebe D’Or într-o gamă largă de opțiuni: găsiți oferta AICI »

Când să introduceți sticla

Plănuiesc să alăptez și să folosesc biberoane. Când introduc biberonul?

Este important ca bebelușul să se deprindă cu alăptarea înainte de a-i oferi biberonul, iar acest proces durează adesea între 4 și 6 săptămâni, spune Gina Ciagne, consilier certificat în lactație și director senior pentru relații profesionale la laboratoarele Lansinoh. Sugarii hrăniți cu biberoane mai devreme, dezvoltă uneori o preferință pentru biberon, pentru că depun mai puțin efort decât în cazul alăptarii la sân. Odată ce un copil învață tehnica adecvată de hrănire, este mai puțin probabil că va prefera biberonul. Dacă bebelușul dvs. se hrănește la sân ca un campion la 2 sau 3 săptămâni, este bine să îi oferiți o sticlă, spune dr. Shu.
Dar procedați cu prudență: dacă preferă sticla, oferiți-o mai rar timp de o săptămână sau două. Nici tu nu vrei să aștepți prea mult. „Dacă depășiți mult cele 6 săptămâni, bebelușul dvs. poate refuza sticla”, spune dr. Shu. „Dacă îl lași pe bebe cu bunica timp de o oră, el va țipa și va refuza biberonul până când mama va veni acasă”. Nu este distractiv pentru nimeni!

Bebelușul meu este agitat în timpul hrănirii. Are nevoie de un alt tip de sticlă?

Poate – dar mai sunt și alte lucruri de verificat. Dacă tetina arată de parcă ar fi supt cu înverșunare și devine frustrat, s-ar putea să fie nevoie să treci la alt tip de tetina, ceea ce va permite laptelui să curgă mai repede, spune dr. Landau. Dacă, pe de altă parte, curge atât de mult lapte din biberon încât i se revarsă din gură, „s-ar putea să aibă nevoie de o tetina cu o gaură mai mică”.

Gazele sunt un alt motiv pentru care bebelușii se agită, spune dr. Landau. Pentru a reduce această stare, țineți copilul astfel încât capul său să fie mai sus decât burtica și asigurați-vă că tetina este întotdeauna umplută cu lapte. Suptul puternic ar putea indica faptul că preia prea mult aer, dar ar putea însemna doar că este o tetină tare! În orice caz, opriți-vă după patru sau cinci minute pentru a-l schimba.

O altă posibilitate? Bebelușului nu-i place gustul. Poate că laptele este puternic aromat de ceva ce ați mâncat (usturoi sau ceapă?). Sau el nu accepta formula pe care ați selectat-o. Luați în considerare că pur și simplu nu îi este foame sau – stai putin! Când i-ai schimbat ultima dată scutecul? Dacă v-ați uitat la fiecare dintre aceste scenarii și bebelușul încă se agită la majoritatea alimentelor, continuați și încercați un alt tip de sticlă.

Este necesară încălzirea?

Trebuie să încălzesc biberonul înainte de a-l hrăni?

Nu este necesar, dar unii bebeluși preferă mesele încălzite. Nu este nevoie să cumpărați un încălzitor: umpleți doar o cană mare de măsurare din sticlă sau o cratiță mică cu apă fierbinte și scufundați sticla timp de un minut sau două. „Nu încălzi niciodată o sticlă într-un cuptor cu microunde”, recomandă dr. Landau. „Procedând astfel se creează puncte fierbinți care pot crea arsuri bebelușului.” Încălzirea accentuată a laptelui matern poate distruge, de asemenea, proteinele și vitaminele care sunt importante pentru sănătatea puiului tău.

Uneori bebelușul meu își pierde interesul pentru biberon. Pot salva restul pentru mai târziu?

Nu trebuie să aruncați imediat laptele matern sau formula. Lăsați sticla deoparte la temperatura camerei, închideți capacul și vedeți dacă bebelușului îi este foame din nou. Dacă după o oră încă nu-l interesează, renunță. „Bacteriile pot fi transferate din gura bebelușului în sticlă”, spune dr. Shu. “Dacă sticla a stat mai mult de o oră, bacteriile se pot înmulți rapid și vă pot îmbolnăvi copilul”. Același lucru este valabil dacă puneți sticla în frigider. Și acolo se pot reproduce bacteriile, spune dr. Shu, deci este mai bine să arunci conținutul după o oră. Pentru a evita irosirea formulei sau a laptelui matern (aur lichid!), împărțiți hrana în porții mai mici.

Know-how de curățare

Care este cel mai bun mod de a curăța o sticlă?

„Sterilizați piesele și tetinele în apă clocotită timp de cinci minute înainte de prima utilizare”, spune dr. Landau. După aceea, este indicată o spălare temeinică cu apă fierbinte și săpun. Asigurați-vă că intrați în toate colțurile mici cu o perie specială pentru sticle. Puteți curăța sticlele în mașina de spălat vase, apoi lăsați sticlele și toate componentele lor să se usuce bine la aer. (Este util un suport pentru uscarea sticlelor.) Dacă trebuie să depozitați piesele înainte de a fi siguri că sunt complet uscate, puteți să le ștergeți mai întâi cu o cârpă moale sau cu un prosop de hârtie.

Sursa: parents.com