Exerciții acasă

Terapia fizică, în general, este un mod foarte practic de a vindeca o persoană care a suferit traumatisme. Kinetoterapia poate rezolva multe probleme prin exerciții de întărire, mobilizare articulară, întindere, eliberare a țesuturilor moi, condiționare atletică, gestionarea durerii și multe altele.

Există câteva tipuri de exerciții pe care le puteți încerca acasă:

  • Exerciții de flexibilitate: Întinderea acasă de mai multe ori pe zi cu un prosop sau curea sau cu propria greutate corporală.
  • Exerciții de întărire: Folosirea benzilor, a greutăților mici sau a obiectelor de uz casnic.
  • Terapia cu gheață: Pentru a reduce inflamația și a ușura durerea.

Nu este un secret cât de importantă este menținerea unui stil de viață sănătos și activ. Dar dacă sunteți unul dintre cei 20% dintre adulții care trăiesc în prezent cu dureri ortopedice cronice, mișcarea zilnică a corpului poate fi obligatorie. Pe măsură ce afecțiunile ortopedice, cum ar fi artrita, osteoartrita și durerile de spate devin mai frecvente, este important să găsiți modalităti ușoare de recuperare și eliminare a durerii.

Dacă nu este tratată, durerea cronică poate duce la o serie de afecțiuni musculo-scheletice grave, precum și la scăderea mobilității și flexibilității, lucruri care se agravează pe măsură ce îmbătrânim. Indiferent dacă aveți nevoie de ameliorarea simptomelor obișnuite sau pentru a preveni disconfortul în mișcare, este esențial să vă alocați timp pentru a vă întinde și a vă întări corpul zilnic, pentru a menține o sănătate ortopedică generală bună.

În condițiile actuale poate fi dificil să te întâlnești cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a discuta despre opțiunile de tratament. Iată câteva exerciții ortopedice pe care le puteți practica chiar acasă, pentru a vă menține sănătatea oaselor și a articulațiilor sub control.

Încălzire

Pe măsură ce vă pregătiți să vă întindeți și să vă întăriți corpul, alocați 5-10 minute de încălzire pentru a vă asigura că mușchii sunt pregătiți să lucreze. Începeți cu o activitate cu impact redus, cum ar fi mersul pe loc sau un jogging ușor pe loc.

Genunchi

Ridicări de picioare: Așezați-vă întins pe spate, îndoiți genunchiul stâng, menținând piciorul întins pe podea. Apoi, ridicați și coborâți ușor piciorul drept, păstrând în același timp piciorul complet flexat. Schimbați picioarele, repetați de mai multe ori.

Călcâie la șezut: Stând in picioare, cu picioarele apropiate, aduceți încet piciorul drept spre șezut și țineți-l timp de 5 secunde. Coborâți ușor piciorul și îndoiti-l pe celălalt, la fel. Repetați de mai multe ori.

Ridicări de picioare din poziția așezat: Așezându-vă pe un scaun cu picioarele îndoite, aduceți încet piciorul drept paralel cu podeaua și țineți-l. Coborâți ușor piciorul și schimbați; repetați cât de mult doriți.

Spatele inferior

Genunchi la piept: Așezându-vă întins pe spate cu picioarele drepte, aduceți încet un genunchi spre piept până când simțiți o ușoară întindere, menținând celălalt picior drept. Țineți apăsat timp de 30 de secunde, schimbați piciorul și repetați.

Rotire spate: Așezându-vă pe spate, ridicați picioarele și îndoiți genunchii la 90 de grade, cu brațele întinse spre exterior și cu palmele îndreptate în jos. Deplasati ușor genunchii spre dreapta, ținând brațele întinse. Aduceți genunchii înapoi în centru și deplasați-i spre stânga.

Poziția copilului: Începând cu mâinile și genunchii pe pământ, mișcați-vă corpul înapoi pentru a vă lăsa șezutul pe călcâi și întindeti brațele în fața dvs. (ca o pisică proaspăt trezită din somn). Țineți 30 de secunde și repetați.

Şold

Poziția unghiului înclinat: Așezându-vă pe spate, lipiti ușor tălpile, îndoind genunchii și lăsați genunchii jos, până ating podeaua. Țineți 30 de secunde și repetați.

Întinderea flexorului șoldului: Într-o poziție pe jumătate îngenuncheată (ca un cavaler care își cere în căsătorie prințesa), aplecați-vă încet spre genunchiul de susținere. Țineți apăsat timp de 30 de secunde și schimbati piciorul de susținere.

Fluturele: Stând pe jos, în șezut, cu spatele drept, lipiți ușor tălpile picioarelor și lăsați genunchii să coboare până la podea (cât de jos puteți). Țineți timp de 30 de secunde; repetați.

Pe măsură ce parcurgeți aceste exerciții, nu uitați să vă mișcați corpul încet și ușor pentru a preveni durerea sau rănirea. Dacă apare durere sau disconfort crescut, opriți-vă imediat. Înainte de a începe un regim de exerciții la domiciliu, este important să vă consultați medicul pentru a vă asigura că mișcările sunt sigure și eficiente pentru nevoile dumneavoastră personale.

Materialul conținut pe acest site are doar scop informativ și nu este destinat să înlocuiască judecata, sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Solicitați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau al altor furnizori de asistență medicală calificați cu orice întrebări sau nelămuriri pe care le aveți cu privire la sănătatea dumneavoastră.