Sarcina s-a terminat și ai luat în sfârșit copilul în brațe. Acum este timpul pentru bebelușul tău. Desigur, ai multe griji, de la îngrijirea unghiilor la alăptare, schimbatul scutecelor, scăldatul, îngrijirea ombilicală …
Primele jucării ale bebelușilor sunt mâinile lor. Prin urmare, mănușile trebuie îndepărtate cât mai curând posibil. În acest sens, este foarte important să tăiați corect și să îngrijiti unghiile.
Bebelușul tău își poate zgâria accidental fața!
Mulți bebeluși au unghiile lungi când se nasc. Într-o astfel de situație, părinții sunt îngrijorați că bebelușul își atinge fața. Deși tăierea unghiilor la bebeluși nu este o sarcină foarte distractivă pentru părinți, unghiile sunt locuri care conțin murdărie și bacterii.
Este important să îngrijești și să tai unghiile la bebeluși. Majoritatea mamelor se tem să taie unghiile. Tăierea unghiilor unui nou-născut, în special prima dată, poate fi foarte înfricoșătoare. Prin urmare, mamele și tații vor să întârzie să taie unghiile bebelușului cât mai mult posibil. Cu toate acestea, unghiile mari permit copilului să se zgârie pe sine și să-și zgârie ochii. El își poate zgâria accidental fața în timp ce își flutură fericit mânuțele. Îngrijirea unghiilor devine și mai importantă, mai ales atunci când încep să se joace cu alți copii.
Alege unghiera potrivită pentru copilul tău!
Ai nevoie de o unghieră pentru structura degetelor mici, fără a deteriora cuticula copilului. Instrumentele folosite de adulți nu sunt potrivite pentru unghiile unui bebeluș. Încearcă să obții o tăiere corectă a unghiilor, cu o unghieră care nu va dăuna degetelelor bebelușului.
Best M îți oferă o gamă de unghiere perfect adaptate nevoilor bebelușului tau, pe care le poți achiziționa aici: Unghiere BEBEDOR
Taie unghiile după baie!
Uneori, mamele se gândesc să încerce să taie unghiile copilului în timp ce acesta doarme, gândindu-se că nu se va mișca. Cu toate acestea, mișcările reflexe ale bebelușului sunt puternice, copilul își poate trage mâna brusc și rapid. Prin urmare, este corect să tai unghiile în timp ce copilul este treaz. Pentru o singură persoană ar putea fi dificil acest proces, cel mai bine este să faceți treaba asta în doi. De aceea, trebuie să vă asigurați că cineva ține mâinile bebelusului în timp ce altcineva taie unghia. Deși unghiile bebelușului par subțiri, e bine să fie taiate după baie, deoarece sunt ascuțite.
Tăierea potrivită!
Unghiile bebelușilor sunt moi și flexibile, dar se întăresc pe măsură ce cresc. Unghiile de la maini se taie rotund, urmând linia unghiei, cele de la picioare se taie drept. Cel mai important motiv de infectare pe marginea unghiei sunt metodele greșite de tăiere. Deși unghiile sunt tăiate, purtarea mănușilor este foarte utilă în primele 6 săptămâni. Împiedică copilul să se zgârie pe față și ochi.
Daca totuși ai tăiat mai mult decat trebuia, nu te învinovăți! Nu esti nici prima mamică și cu siguranță nici ultima care va pupa în neștire degețelul afectat. Totusi, pupicii nu rezolvă problema, așa că trebuie să speli degețelul cu apă rece și să aplici presiune pe el cu un pansament steril și în maxim 2 minute sângerarea se va opri. Nu lăsa pansamentul pe degețel, pentru că e posibil să îl bage în gură, să se desprindă și să fie în pericol de sufocare.
Elimina mănușile după 6 săptămâni!
Îndepărtarea mănușilor după 6 săptămâni este necesară pentru dezvoltarea capacităților motrice și tactile ale bebelușului în următoarele luni. Primele jucării ale bebelușilor sunt mâinile lor. Prin urmare, mănușile trebuie îndepărtate cât mai curând posibil.
Taie unghiile în funcție de ritmul de creștere!
Există superstiția ca unghiile nu pot fi tăiate înainte de a trece 40 de zile sau înainte de botez. Unghia copilului este tăiată o dată sau de două ori pe săptămână în funcție de viteza de creștere. Este incomod să tai unghiile prea scurt pentru ca apoi să nu crească rapid. Unghiile care sunt tăiate prea scurt pot provoca infecții sau sângerare.
Nu uita de unghiile de la piciorușe!
Trebuie îngrijite și unghiile de la piciorușe, deoarece se freacă constant cu șosete, cizme și salopete. Verifică unghiile de la picioare la fiecare câteva săptămâni, desi probabil nu va fi necesar să le tai mai mult de o dată pe lună. Când copilul va începe să meargă, va trebui să ii verifici mai des unghiile. Unghiile lungi îngreunează mersul și în general, copiii de peste 1 an nu vor dori să-și taie unghiile, le vor vedea ca parte a corpului.
Succes și curaj! Te așteaptă multe momente minunate alături de copilul tau, iar BestM este aici ca să te susțină!